Söndagsfika.

Idag har man varit hos älskade farmor och ätit räkmacka. Hjälpte henne även med diverse saker som behöves göras.. tog även på mig uppdraget att göra en stor telefonlista med viktiga nummer som hon kan tänkas behöva, då hon även ser väldigt dåligt! Nu står nummren bara på ett gamalt brevpapper som hänger ovanför telefonen!

Så det är mitt nästa projekt!:)
 
Sitter just nu och försöker komma ikapp med uppgifterna, men jag stör mig fortfarande så mycket på att jag inte riktigt får till en uppgift. Det komiska är att jag räknat på den på olika sätt och fått olika svar.. Så nu vet jag inte riktigt vilken som kan vara rätt eller fel. Men äh, det får bli som det blir helt enkelt!

Måste tillägga..

Att jag tycker att det är lite komiskt att MIUN <-- skolan som jag studerar på har reklam i min blogg.. jag borde få pengar för att de annonserar på min sida. SåDetSå

Deppkväll.

Jag fullkomligt hatar dessa kvällar!
 
Tiden går så sjukt segt, och man blir bara frustrerad ju mer tiden går och man inte gör ett enda smack.. Och jag vet att det inte kommer bli bättre heller till vintern då man förmodligen kommer sitta här alldeles ensam som vanligt eftersom att julbordstider betyder =hejvisesalldriglängretider. Jag kommer vara den som sköter i princip allt i 2 månader. Varför ska folk äta julbord för? Kan de inte bara vänta till julafton med de där prinskorvarna, köttbullarna och rullsyltan?
 
Ikväll kunde/kan jag gå på Inflyttningsfest, men jag har redan ställt in mig på att jag SKA sitta här vid datorn och försöka plugga undan den där frustrerande kalkyluppgiften som gör att man blir fruktansvärt arg och irriterad för att man fattar inte ett piss. Men jag vill bara spy när jag öppnar dokumentet eftersom att jag inte har någon lust att räkna.. trodde jag skulle få slippa sådant efter att kan knappt klarade mig i Matematik B och svor på att alldrig behöva räkna matte igen. Fan.
 
Men jag har iallafall lyckats få ihop en uppställning och ett svar, men det är ju långt ifrån rätt och det vet jag med största sannorlikhet, jag brukar vara så sjukt kass på sånt!
 
 
 
Adios!

Tiden bara går..

Tiden bara går förbi, skolan tar mycket av min tid samtidigt som att jag har jobbat lite med ungarna.. :) men jag har inte glömt bloggen, den finns i mina tankar jämt! Har även hunnit med att vara i ö-vik på skolträff, varit på landet och plockat svamp och firat min syster som fyllt år och pluggat som en tok!


Sitter även nu och försöker läsa lite ur en engelsk bok, men ögonen blir som rullgardiner hela tiden och det är svårt att hålla dem öppna! Så ska väl ta och lägga den åt sidan om en stund!


Födelsedagskalas.

Har precis fixat i ordning mig och ska strax ta ut hunden på en liten promenad. Sen så ska man vidare till Gubbängen där födelsedagskalas väntar för min Kusin :) Ska bli spännande och se hur han bor eftersom att han flyttade hemifrån för ett tag sedan!
 
Senare blir det att packa det sista eftersom att imorgon åker man ganska tidigt upp till min andra stad :)
 
 
 
 
 
 
 
Hej så länge!

Min älskade Fralla!

Jag vet att jag har nämt tidigare hur många gånger som helst att jag bokstavligen talat ÄLSKAR DENNA JYCKE!
 
 
Första mötet med uppfödaren och när vi valde vår lilla bebis.
Så liten och så ynklig







Första dagarna i vårat hem, vår lilla prins!







M83

 
M83 - Midnight City

Det börjar närma sig..

..Söndag! Och skoldags! Har redan börjat packa lite smått för att bege mig uppåt landet! Och jag tycker allt att det är så svårt att veta vad man ska ha med sig för kläder. Blir det varmt? kallt? Logiskt sätt borde det vara kallare uppe i Västernorrland.. men man har ju blivit förvånad förr och åkt dit med för varma kläder och för kalla kläder.. Nåja, får helt enkelt ta och packa ned nått mittimellan.. vi sitter ju faktiskt oftast inomhus hela dagarna :)
 







Här är lite bilder från ett snöigt och kallt Ö-vik från förra vintern!
 

Onsdag.

Ja, vad ska man börja med att skriva om idag då? Jag har inte så mycket att bjuda på idag eftersom att jag inte har gjort något speciellt mer än att ha tränat ett mage & ryggpass känns ganska skönt att jag kom iväg till gymmet iallafall, har ju lagt träningen lite på is eftersom att man varit sjuk och haft andra vardagsbestyr. 
 
Gick efter gymmet och köpte mig en ny mascara för PANGPRIS! Jag fick ju hem 50:- rabatt på H&M och tänkte lägga den på en ny mascara och väl inne på H&M var det extrapris på mascaror + att jag kunde använda min rabatt så jag tjänade en del! :) Jag som är en prisjägare kan ju inte blir något annat än lycklig!
 
Hämtade även ut ett paket på posten från InkClub och jag måste verkligen säga att det var den snabbaste leverans jag någonsin varit med om. Beställe nytt bläck till skrivaren igår och idag fick jag hämta ut det! + att det var 15% på sortimentet så även där tjänade jag in pengar på det :)
 
Sen har jag haft tvättid, lagat god oliv och soltorkad tomat kyckling med sallad.
 
 

Kyss!
 
 

Tomorrowland.

Hoppas starkt att man har tillräckligt med pengar nästa år, för det vore så jäkla grymt att åka!
 
 
 
 

Monday.

Hejsan på er!
 
Idag är det måndag igen då.. Och veckan kommer vara ganska stressande men ändå inte, har ganska mycket att göra som t.ex. boka tvättid, packa, städa, plugga och träna.. Jag hade tänkt att jag skulle träna nu på morgonen, men sen så kände jag att jag tar det imorgon och går på en långpromeand lite senare idag istället :) Ska försöka läsa så mycket ur boken Avtal som man ska ha läst innan träffen och jag som behöver ganska mycket tid för att läsa. Men man får ta en dag i taget helt enkelt :)
 
Ska också försöka måla klart mina tavlor denna vecka :)
 
 
 
 

Följ mig på webstagram! (thissofie)
 
 

Bilder: Zigge.




Min finaste lilla prins!




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggtips: Therese Sennerholt

Många känner nog redan igen henne, hon som gör så himla fina "citattavlor" man själv blir ju så sugen på att göra fina tavlor men det är nog ganska svårt att mäta sig upp till hennes tavlor. Men ögongodis är det nog alltid :)
 

Sunday Times and a New Jacket!

Hejsan på er!
 
Då var det söndag helt plötsligt och helgen är förbi igen. Detta betyder också EN vecka kvar till skoldags och jag tar flyget upp till Evelina och lägenheten! Känns både kul men också lite jobbigt eftersom att träffen ska vara i en vecka men det ska nog gå bra! Som tur är så har vi varandra och förhoppningsvis går dagarna väldigt fort, men jag kommer nog sakna min lilla familj ganska mycket! :)
 
Så, vad har jag gjort denna helg? Igår så var jag på dop i Sköndals kyrka för en liten flicka. Det var fint och väldigt trevligt sen begav jag och familjen oss vidare till Morfar som bor i närheten och hälsade på honom en liten stund då han ska in på operation igen.
 
Idag var sambon ÄNTLIGEN ledig, så vi tog bilen till Barkarby handelsplats och shoppade lite! Jag köpte mig en höstjacka som kommer vara väl till användning + att den är vattentät vilket är bra när man ska ut med hunden samt att jag köpte ett par boots och ett USB-minne :)
 
Såhär ser min nya jacka ut! Den är verkligen superskön och den kommer vara perfekt att ha med sig till Ö-vik! Förhoppningsvis är den inte för varm och inte heller för kall dock så kostade den lite, men det är ju en investering då jag kommer kunna ha den i ett par år framöver om jag inte går upp 10 kilo i vikt ;)! Bootsen kommer jag visa i ett senare inlägg, men de är också riktigt snygga + att de är fodrade! :)
 
Sen har jag kommit igång med mitt måleriprojekt 3 som är 2 tavlor men det får ni också se bilder på senare! :)
 
Ska strax börja laga mat och idag är det skinkstek, potatisgratäng och majskolvar som står på matsedeln!
 
Hoppas ni får en underbar söndag, för det ska jag ha!

Balkongmys med glass

Sitter just nu på balkongen och njuter i solen med en kopp the och hemmagjord enkel glass på florsocker, ett ägg och vispad grädde som jag gjorde igår. Väldigt smarrigt :) man måste ju ta vara på dessa tider när man väl fortfarande kan sitta ute på balkongen utan att frysa ! Efter min fikapaus så tänkte jag ta en långpromenad med busfröet - rensa tankarna, få motion och ge fysisk men också psykisk aktivitet för Zigge eftersom att vi fortfarande tränar honom på FOT :)


Hej så länge!


A beautiful mess.

 
 
 
Här hämtar jag ofta min inspiration och jag älskar bara att kolla in på denna blogg eftersom att det finns så mycket saker som man skulle vilja göra och KAN göra själv! Så kika in vettja! www.abeautifulmess.com
Länge leve D.I.Y!
 

Velvetine - The Great Divine

 Underbar låt! Och denna påminner mig väldigt mycket om livet!

Är du bitter så..

Hej,
 
Godmorgon eller vänta, min morgon var inte speciellt god! Vaknade av att min älskade hund väckte mig vid 07.30 med att hoppa på sängen och gnälla. Och jag förstod förstås att han var kissnödig och behövde gå ut! MEN  han brukar ju annars klara sig till 08.30 men inte idag! Så det var ju bara att gå upp och ta ut honom! Så en glad och nöjd hund fick en sur, irriterad och trött matte imorse. Dessutom ligger han inte på plussidan idag då han knappt vill lyssna på vad man säger och han ska vara på en hela tiden.. Så jag börjar tro att han börjat komma in i någon hormonfas!

 
Men jag älskar denna vovve grymt mycket ändå!
 
Det är så man säger det! Är du bitter så skaffa twitter!

Gill Norris - Forme

  I completely LOVE IT!

Jag blev såå glad!!

Häromdan när jag städade ur kartongerna för att lägga ner dem i plastbackarna så hittade jag något som jag letat efter väldigt länge - typ i ett år faktiskt! OFFICE PAKETET!
 
Där låg den bland filmer och gamla nintenospel! Därför har man anleding till att städa då och då så man vet vad man har i sina lådor :) Så äntligen kan jag göra mina skolarbeten ordentligt och speciellt powerpoint som förmodligen kommer vara viktigt att använda sig utav nu! Så en väldans massa plusspoäng till mig! :)

Långprommis med min bebis.

Kom hem från en långpromenad (1,5h) genom skog och mark med min älskade och bästa vän - Zigge för en stund sedan. Han fullkomligt älskar att gå i skogen och sniffa på allt som rör sig och vinden som medför dofter från andra hundar :) Det är så skönt att man har en anpassningsbar hund som både kan sitta still och mysa, men tar gärna långa promenader och hänger på det mesta! En trogen vän helt enkelt.
 



Vi går mot..

Kallare tider för varje dag, det är väldigt kyligt ute idag! Men samtidigt så steker solen något riktigt skönt i ansiktet så funderar på om jag ska ta och göra mig en god kopp thé och sätta mig på balkongen om en stund för att njuta av de sista varma strålarna.
 
Min lyxfrukost i morse.. äggmacka med majonäs och hemodlad dill och en nektarin och en kopp thé!


Håller just nu också på med ett målerprojekt, men slutresultatet får ni se senare :)
Tips! Jag som aktiv hobbymålare, målar oftast tavlor som sedan bara ligger i något hörn för att jag inte riktigt vet vart jag ska sätta upp dem här hemma, men istället för att slänga dem så tar man bara vit målarfärg och målar över det gamla och målar nytt, det är både ekonomiskt och du kan förnya en ful gammal tavla som du inte vill ha längre!
 
 
 

Dags för veggomat.

Nej mina vänner, detta blir förmodligen mitt sista inlägg för idag!
Tänkte faktiskt vila resten av kvällen så att man blir frisk någon gång!
 
 
Men nu blir det lite veggomat - fullkornsris, "sesambits" (chickenbits med sesamfrön istället för kyckling), keso, rysk youghurt och sallad! :) MYMS!
 

  • Förresten vad tycker ni om min header? Bloggen är numera komplett igen efter att jag hade sabbat den så fint, men jag ska även ge beröm till mig själv att jag var så smart att använda mig utav "anteckningar" denna gång, så jag hade ju sparat det mesta utav koderna vilket var riktigt smart gjort utav mig! :)
 
 
 
 
 
/S

ARTWORK.

Idag har jag även varit kreativ och fixat en liten "här bor jag" - skylt till Zigge, som jag satt på ytterdörren.
För jag menar, han bor ju också här! :) Fint va?
 


 

Cleaningtime.

Idag har jag verkligen tagit mig i kragen och sett till att göra saker, iförsig så gjorde jag det igår också trotts att jag är förkyld eller "sylder" som jag sa när jag var liten och snorar som en jag vet inte vad så skulle jag städa hela lägenheten och plocka ner lådor från vinden för att lägga ner lådornas innehåll i plastbackar med lock på.
 
- och det ska jag säga er är en superbra investering för att hålla sakerna både hela och förvarade på ett och samma ställe. Innan låg de i en sunkig kartong och vissa saker tål ju inte att ligga på vinden i både värme, kyla och fukt eftersom att det blir förstört! Så KÖP plastbackar med lock så håller sakerna mycket längre + att det är lättare att flytta sen! :)
 
Inte nog med det så tog jag och R. tag i vindsförrådet och plockade i ordning och gjorde plats, för innan kunde man knappt komma in där eftersom att det låg kartonger precis överallt så det känns riktigt skönt att man har fått det gjort också!
Innan:
Efter = Ordning och reda!

Planering, Planering & Planering.

Hej på er!
 
Har nyss avslutat ett samtal med min StuddyBuddy på skype. Känns alltid skönt att ha någon som man kan prata med när det gäller skolan och den dåliga planeringen som återkommer för varje ny kurs. Känns som om att de aldrig riktigt pratar med varandra utan bara gör en planering som ser bra ut i deras ögon. Men som vi sa så kommer det väl förmodligen släppa lite mer när vi väl har haft träffen uppe i ö-vik och de har förklarat lite mer ingående vad som ska göras :)
 
Igår fick jag hem mitt nya mobilskal från #vindici.se som jag köpte för ett par veckor sedan men..
 -jag vart lite besviken på färgen då den skulle vara grön, men tycker att den är mer neongul.
Fast jag gillar själva skalet då jag betalade ynka 29:- istället för 129:- så det tycker jag var ett kap!

Sjukling.

Som jag skrev tidigare så är det väl min tur att bli sjuk nu, känns som om det är något som går eftersom att det är många som är sjuka. Men jag hoppas inte det blir värre än såhär! Men samtidigt hoppas jag det så jag slipper vara sjuk sen! Jag är en sån människa som blir sjuk typ en-två gånger om året, men då blir jag riktigt sjuk och får typ 3 sjukdommar samtidigt..
 
Sist hade jag skyhög feber, förskyld nära till lunginflamation och som grädde på moset så fick jag talgkörtelinflamation. Så ni kan ju tänka er hur glad jag var då!

Oh no!

Jaha, så det blev min tur nu! Känner mig inte helt frisk och kry då jag förmodligen har en förkylning pågång! Känns helt ofantastiskt, men jag antar att det är sådant man får ta efter veckor av stress med plugg och ärenden som ska se till att göras. Än sålänge så är det bara halsen och näsan som strular, men jag har nog mer att vänta :)

Men idag väntar cellprov, skicka brev, städa och annat smått och gott!


Puss på er!









RSS 2.0