Jag lever!

- Hallåååå!
Ja, jag lever. Ja jag finns där ute nånstans i världen, har dock fått lägga min kära blogg åt sidan ett tag eftersom att det är slutspurten i skolan och lägger ner all min kraft och energi på det!

Igår kom jag hem från ett riktigt härligt ö-vik! Haft avslutning som heter duga och det känns riktigt skönt att det var sista gången man flög upp dit för ett par månader iallafall :)


Men nu måste jag åter till pluggandet, trotts att det är fredag ja!

Ibland är man ju allt för bäst!

- Idag vaknade jag vid 07.00 gick upp tog  en dusch och vaknade till! Tog ut hunden på en prommis och träffade 3 äldre damer som var ute och gick med sina hundar! Och de blev helt förtjusta i Zigge för att han var så söt. Och ja, de har ju så rätt han är verkligen söt! :) Så han fick nosa på hundarna och vi stog och pratade en lite stund innan vi gick vidare! Jag tycker sådant är så himla trevligt, man träffar på folk som man aldrig träffat förr och där står man och pratar som om man känt dem i alla år! Tänk vad en hund kan göra - vänner för livet! ;)



Idag har jag äntligen skrivit klart rapport nummer 2, men jag tycker alltid att det är så svårt med rapporter för jag vet inte riktigt hur mycket man ska skriva om varje "ämne" visst ska rapporten vara på 1500 ord (och ligger över detta nu) jag menar, vissa är jätte strikta alltså lärare och andra kollar igenom, sätter betyg och är nöjda. Ska gå igenom allt på söndag även The Pirate Bay måste jag kolla igenom och se om jag kan skriva till något! Men jag har iallafall allt under kontroll  som man säger :) Är bara så fruktansvärt trött på skolan nu och vill bara bli klar med allting! Slippa se inkorgen, ordet "sen" för att man fått tillbaka en uppgift.. Nej usch! Jag behöver sommarlov eller ett sommarjobb eller praktik! Bort från det vanliga helt enkelt!


I helgen var jag och R. till USAgodis som ligger i Stockholm och köpte på oss lite stuff. Och jag ÄLSKAR då menar jag verkligen ÄLSKAR YORK! Det är mintkakor för er som inte vet vad det är! :) Så himla goda och jag köpte på mig ett par när jag var över i USA förra året men problemet är att de tar slut så himla fort! Så jag ska be min svägerska att ta med sig ett paket till mig när hon kommer till Sweden i sommar! :) Tyvärr så är de inte billiga i USA butiken.. de kostar väl runt 18 kr styck! Hade de haft en påse så hade jag köpt den direkt! :)

 

Oj, nu blev det mycket skriva här! Ska väl slänga i mig lite lunch, sätta igång med resten av uppgifterna och sedan gå ut med vovven! ;)

 

 

Ciao!




Godmorgon onsdag!

- Morrn Morrn! Hoppas allt är bra med er därute! Äntligen har jag tagit mig i kragen och gått upp tidigt och tog ut hunden på en rastning och jag vaknade till av den kyliga blåsten som viner utanför! Kom hem och gjorde frukost och för en gångs skull satte jag mig inte framför The Voice utan satt vi köksbordet och läste tidningen! Så nu sitter man här vid datorn och studerar!

Idag ska jag få undan så mycket plugg som det bara går! Åker ju till Gränna/visingsö nästa vecka och jag har verkligen ingen lust att sitta och plugga där! Och jag gillar att ligga steget före, så tänkte att jag kan ju lika gärna köra på :)

Fick hem denna i brevlådan igår, jag vill verkligen börja leta praktikplats men det är ingen idé när jag inte vet om jag inte fått något sommarjobb än! (vilket jag förhoppningsvis får svar på  den 15 maj) Dock kan man ju börja kolla runt vart man kan tänka sig praktisera :) Och jag är lite sugen på någon tidningsredaktion.. men vi får se vad vi hittar!

 

 

 

Nu, PLUGG!

 

 

 

Ciao!


Allt annat än..

- Plugg! Gud vad dålig jag har varit på att plugga denna vecka! Bara för att R. är ledig så blir det så svårt att plugga då vi vill hitta på saker och umgås! Men imorgon ska jag verkligen skärpa till mig och gå upp tidigt som attan och bara mota av uppgifter så jag slipper se dem i inkorgen! :) (eller iallafall det som går)


Idag var och och R. på JULA och jag fick äntligen köpa en födelsedagspresent till honom vilket blev en jättefin cykel! Och jag blev så rörd när han sa "jag tror att jag aldrig fått en helt ny cykel förut" så det värmde lite extra i hjärtat när han sa det och jag fick bli den första som köper en sprojlans ny bike till honom! En bra present helt enkelt! :) Sen så har jag planterat om gurkan som jag fick utav mamma och pappa i en ny kruka + att jag köpte en till tomatplanta fast med gula tomater. Så i sommar ska det frodas med växter på balkongen! Sen så har vi fixat bilen idag och pysslat med lite småsaker..

Men nu tänkte jag sätta igång med maten idag står det kyckligspett med sallad på menyn så att vi sedan kan cykla iväg och pumpa R.s cykel! :)




Puss på er!

Studenten..

- I dessa dagar har jag tänkt ofta och mycket på de sista dagarna man bara gick runt och väntade i skolan, alla uppgifter var inlämnade och man gick bara till skolan för att man behövde få närvaro. Och jag kan sakna den tiden, och jag tänker ofta tillbaka till den dagen som jag tog studenten. Vi stog där innanför entren och var redo att springa ut, skolan hade anlitat ett "band" som spelade bongotrummor och när de började spela så visste vi att vi snart är nära slutet. Jag började gråta av lycka! Tillslut fick jag och min klass som blev lottade att springa ut först av alla studenter i skolan springa ut, ställa oss på en liten scen för att hitta familjen! När jag väl hittade dem började tårarna spruta och jag var världens lyckligaste! - SÅ ni som tar studenten snart gör det till ert bästa minne någonsin! För det kommer alldrig komma tillbaka, och häng inte läpp för att jobbmarknaden ser ut som den gör utan var lycklig över att skolan är slut och du är äntligen redo för nya äventyr och möjligheter i livet!


Får tårar i ögonen och pirr i magen av denna bild fortfarande även om det bara är få år sedan!


Stinsen

- Hej! idag har man varit snabb i svängarna och hunnit med mycket förutom plugg som jag tänkte att jag skulle ge mig på om en stund! :) Gick upp vid 07.00 för att bege mig ner till tvättstugan och tvätta en hel hög med smutstvätt.. Sen när man var klar med det så åkte hag och Robin till Stinsen i häggvik för att shoppa lite. Och det är en sådan skillnad på centrum och centrum. Häromdagen när vi var i stan, det är ju helt omöjligt att ta det lugnt och shoppa i fred för där ska alla galningar stå och dra i samma kläder! Men i stinsen kan man ta allt med ro! Det är så skönt.. så jag shoppar hellre på ställen där folk inte är! + att man alltid kan hitta en hel del kap! :)


Fick även beskedet att man blev ANTAGEN till sommarkursen! Så det känns skönt även om jag fortfarande väntar på svar från sommarjobbet, för isåfall kommer jag tacka nej till kursen och ta jobbet istället! :) Men det visar sig nog hur det blir!


Köpte detta Iföne skal för 50:- på ClaesOhlsson som jag kollat på länge! LOVE IT! :)

 

 

 

Ciao!


Födelsedagskortsskapande

- Hej på er! Glad söndag eller vad säger man? Det är ju helt underbart väder ute idag, lite kyliga vindar ibland men det är superskönt i solen och man brukar bli ganska svettig efter en promenad. På tal om promenad, var ute på en lite längre runda med Zigge innan och han är så duktig på att lyssna på kommandon. Absolut är han lite busig och ska jaga fåglar, joggare, cyklar, papper och sånt. Men säger man ifrån så lyssnar han och trippar glatt efter matte igen, och det är så kul och se hur han älskar naturen helst vill han bara lägga sig i gräset och helst i solen bara för att kunna njuta och lata sig! :) Han är ju bara för rolig min lilla clown!


Ikväll ska vi hem till mina päron och äta lite middag och fira mamma som fyllt år! Så därför tog jag mig en stund att pyssla på ett födelsedagskort medans ideerna flödade och detta blev resultatet:

Jag brukar annars inte pyssla med kort och sådant, men detta var riktigt roligt :) Inuti kortet har jag fixat fram en svartvit bild på hela familjen :) Har dock inte skrivit någonting i det för jag tycker att bilden får säga sitt och som man brukar säga "en bild säger mer än 1000 ord"

I helgen var det tänkt att jag skulle plugga på som en dåre, men jag har varit grymt trött och behövde en liten paus. Imorgon är det ändå måndag vilket betyder back to basics igen, så kan ju lika gärna köra på imorgon istället! (dock ska jag bara svara på de sista instuderingsfrågorna i moment 7 idag, rapporten får vänta tills imorgon) :) och jag hoppas innerligt att jag kommer ha samma flow som jag hade i fredags! Det är verkligen avgörande ifall man ska komma någon vart! Jag får helt enkelt ta små pauser emellanåt och skapa något eller blogga en stund! För det funkade ganska bra för mig.. så det kanske är något man bör satsa på istället för att bara sitta non-stop och ta paus när man behöver ut med hunden eller äta något. :) Så vi får väl se om det funkar!

 

 

CIAO!


Ikväll blir det..

- TACOS till middag och jag ser verkligen fram emot att sitta och njuta tillsammans med mig själv. Det som är så bra med Tacos är att man alltid kan bli lika sugen på det även om man äter allt för ofta! (fast nu har jag inte ätit det på ett bra tag!) - så då kommer det bli extra gott!

Ibland ska man också ha en jädrans tur med vädret :) Lyckades gå ut med Zigge i rättan stund då det öser ner nu! Så får väl hoppas att det dragit förbi innan det är dags att ta ut den lille igen på en lite längre promenad.

Har även suttit nu en stund och raderat massa bilder, redigerat en hel del som är värda att lägga upp här på bloggen så mer bilder kommer ni allt få skåda! :) Det är nu man inser att man tar väldigt mycket kort, oftast på samma saker just för att få till den perfekta bilden.. Så har raderat en hel del dubletter och suddiga bilder och ja massor. Nu kanske datorn fungerar lite bättre :) Det ska även bli en fröjd att få radera en massa skoluppgifter som man inte behöver längre sen och som tar så onödigt stor plats!



Studie update:

Jag har bara en fråga kvar på rapporten om The Pirate Bay att besvara vilket betyder att jag är på RÄTT spår enligt schemat igen! Har även tagit igen på momenten och ligger på moment 7 och det känns så jädra bra att ligga lite steget före också enligt schemat. Så ikväll behöver jag inte plugga något mer utan kan helt lugnt bara njuta av att det är FREDAG! Och sedan imorgon är det bara att köra på! :)

Här är en bild från Nyårsafton då vi var på Kosta Boda Art Hotel det var en rolig upplevelse, men dock så var det inte direkt min och Robins ålder på detta hotell mest gamlingar och några småbarn. Sen så var jag lite halv kass under julen också, så kunde inte bada i poolen :( Men vi kommer säkert åka dit en annan gång igen :)


Pictures.

Längtar man till sommaren, så gör man!


Skapbegär!

- Idag har jag riktigt skapbegär och tar små pauser från studierna för att leka lite i InDesign. <-- Älskar verkligen InDesign man kan göra så mycket med det + att det är så fruktansvärt roligt.
Och när idéerna väl börjat flöda så är det svårt att sluta.


 

Min inspirationsbild ;)

 

 

Ciao!


.Study.


Plocka upp Bajset!

- En sak som jag blir SÅ irriterad över när jag är ute och går med min hund är att jag ser Bajs överallt. Bajs som kommit fram när snön är borta, bajs som gömmer sig bland lövhögar bajs bajs bajs. I denna blogg är vi INTE RÄDDA FÖR DET ORDET.

Men varför kan man inte plocka upp bajset efter sig? Som hundägare tycker jag att det är en självklarhet att man ska plocka upp efter sig. Okej om man glömmer en påse hemma som man ska plocka upp med, det har hänt mig också men om jag går samma runda igen så tar jag alltid med mig en extra och plockar upp det sedan. I mitt område så finns det en raksträcka på cirka 50 meter. För en kväll sedan bestämde jag och Robin att vi skulle räkna hur många bajshögar vi kunde hitta på den lilla sträckan. Vi kom upp i 42 stycken, 42 stycken som bara ligger där! Och det värsta är att i slutet av den sträckan så finns det en trappa där många skolbarn går varje dag.. Jag tycker att det är fantastiskt ÄCKLIGT!


SOM HUNDÄGARE ÄR DET ENS SKYLDIGHET ATT PLOCKA UPP EFTER SIN HUND! DET ÄR JU SOM OM DINA FÖRÄLDRAR SKULLE HA STRUNTAT I ATT TORKAT DIG I RUMPAN NÄR DU VAR LITEN!


Och nu menar jag självklar inte att ALLA hundägare gör det, men de som är så lata och inte orkar bry sig om att plocka upp efter sig bör faktiskt tänka om!


 

 

Ciao!


Sådär!

- Då har man suttit och pillat lite, och ju mer jag håller på desto roligare tycker jag att det är :)
Äntligen fick jag till min IKON/LOGGA som har valt att hålla på och dumma sig! :) Nu kommer säkert någon klaga på min "presentationstext" för att den är så liten och man ser inte riktigt vad det står, men då ska jag berätta för er att det är lite det som är meningen. Den ska vara så liten för att man som besökare ska TVINGAS läsa den lilla texten då den blir mer intressant ;) Jag är ju ett GENI!


Ni får gärna ge synpunkter på allt förtutom presentationstexten då ;)

Var faktigst väldigt skönt att få göra lite annat roligt än att bara plugga, även om jag vet att jag måste göra annat hela tiden men det är sant det som sagts i kommentaren det är bara att kämpa, det är inte långt kvar! Hur skoltrött jag än är nu så vet jag att min envishet alldrig kommer att svika mig! :) SÅ HEJA HEJA alla som pluggar idag, imorgon och resten av skoltiden! VI är verkligen bäst! Och vi kommer få LÖN för mödan när allt väl är slut!





Ciao!

Pluggbekymmer.

- Ja, idag står det nästan helt still. Jag vet inte vad det är som gör att jag tappar lusten och suget HELT! Dagen började hur bra som helst och jag kom igång.. Men sen när klockan börjar närma sig 2 så vill jag ingenting alls. Det blir bara en pest och pina. Även om jag tar välbehövliga pauser då och då så är det som om hjärnan stänger av sig själv och vägrar tänka med mig!

Det är så typiskt. Typikst för att jag vill verkligen få bort alla uppgifter så jag slipper stressa mig igenom allting sen. Och jag har ju gjort världens bästa planering för mig själv som gör att jag kan hålla mig på banan enligt "tidsschemat" MEN ändå så funkar det inte. Imorgon tror jag att jag ska testa med att gå upp ÄNNU tidigare, för att det funkade hur bra som helst för mig innan och jag är ganska morgonpigg när jag väl vaknat. Så vi får väl se! Update på den kommer väl imorgonbitti!







Nu för att ta bort alla plugg tankar och för att komma igång senare så blir det lite bloggfix!




Ciao!


Leave the world behind u.

- Godmorgon på er!
Idag är jag trött, fast ändå ganska pigg. Vovven har varit busig halva natten och kraffsat i sin säng och trippat runt i sovrummet. Så när Robins klocka ringde så steg jag upp vill säga vid 7 tiden.. Men det var/är nog lika bra det eftersom att jag har mycket plugg jag ska ta mig igenom idag. Sen är det bara att vänja sig ifall man får sommarjobb då man börjar redan vid 07.00 på morgonen. Eller om man kommer in på praktikkursen gäller samma sak kanske inte vid 07.00 men tidigt börjar man iallafall :)

Hm? Vad ska man skriva mer om?

Bjuder på lite bilder från förra sommaren :)


Ciao!


Bus Hund!

- Idag har varit en bra dag, iallafall på pluggfronten! Så det känns skönt! Solstrålarna har fått vänta med att bränna mitt skin. Får lixom ta igen det en annan dag, skolan är ju viktigare än att få färg på huden så att säga! ;)

Är väldigt irriterad på min jycke just nu. Vet inte riktigt vad som är fel med honom, han håller på med sådant han inte bör göra! När vi är ute och går så vägrar han gå och bara sätter sig ner eller rullar i gräset och tittar på en som ett fån! Och när han inte vägrar gå så ska han dra åt alla håll och kanter, tugga på allt, hälsa på allt som rör sig! Det blir för mycket tillslut. Men visst är han jätteduktig när man säger till honom på skarpen och han lyssnar på bra, hit, sitt o.s.v. Men det känns som om man går på repeat HELA tiden då han gör bra för sig ena dagen och sen har han glömt bort allt den andra. Tyvärr, eller tyvärr ska man väl inte säga men rasen är ju till en viss del så! Men det är frustrerande när man ser framsteg!

Men vi får lämna det! :)


Old People vill också dansa och ha roligt! Rusko - Somebody to Love



Jag och Robin var på RUSTA häromdagen och köpte en ny säng till Zigge då den gamla blev helt konstig efter vi hade slängt in den i tvättmaskinen - vilket var behövligt! Och han verkar trivas i den :) Det är helt otroligt förresten vad jag är bra på att hitta fyndiga priser.. Jag har förmågan att alltid vilja "ha det bästa priset" vill säga det billigaste! Vi har länge gått och funderat på att köpa ett balkongbord.. och hittade ett på rusta för 297:- men jag sa att vi skulle vänta lite och sprang sedan in på JYSK och hittade ett likadant bord för 199:- TAGET!

 

Sen hade vi också tänk att köpa en hundbur till bilen, som är bra och ha när vi är ute och reser vi gick till XL-Zoo och kollade på burar från 400:- och uppåt. Men även där kände jag att vi skulle vänta! man har ju inte lust att lägga ut hur mycket pengar som helst på en bur! Sagt och gjort, hittade en suverän bur på Rusta för 300:- TAGET! Så man kan säga att jag är en riktig prisjägare! :)

 

 

Nej dags att läsa på lite i Praktisk IT-rätt!

 

 

Ciao!


Här var det sol!

- ÅH det är så underbart att vakna till solsken och att man håller på och dö utav värmen i sovrummet!
Tänker absolut inte klaga på det eftersom att man bör se till och njuta medans man kan! För i helgen skulle det bli dåligt väder igen och sänkta temeraturer. Men man kan ju hoppas att vädret ändrar sig och sprider värme och solsken igen :)


Igår var det en riktigt bakisdag, dock en bra sådan! Var mest seg och trött, men tackar ju inte nej till "gratis" fylla! Syrran och jag möttes upp vid 18 - snåret hemma hos mig och sedan tog vi fart mot Robins jobb där han stod och serverade parmesankorv som är helt OTROLIGT god! Kollade även på majbrasan och hade det trevligt. Senare på kvällen dök min vän N. upp som jag inte träffat på ett tag eftersom vi har saker och göra på varsitt håll! Kvällen slutade vid 01.00 hemma hos oss och syrran och hennes pojkvän fick äran att sova över på bäddsoffan :)

Alltså var det en väldigt lyckad kväll! Och Robin var väldigt nöjd med sina presenter (dock har han inte valt ut vilken present han vill ha än!)

Tyvärr så blev Zigge sådär dålig igen gick och spydde halva dagen, men jag tror att han bara fått i sig något skit när han har varit ute, han har ju en suverän tendens att tugga på fimpar, snusprillor, papper, blad, gräs.. ja allt som ser roligt ut! Men idag är det bättre och han har återgått till det normala! :)

Idag skulle jag ge allt för att bara sitta i solen på balkongen och sola, MEN TPB - rapporten kallar på mig och jag måste skärpa mig nu! Nu har jag iallafall delat upp frågorna så att jag ska iallafall högst ta EN fråga per dag för jag har satt som mål att jag ska vara färdig på Söndag senast så man bara kan granska den sen och lämna in den när det är dags! Samma sak gäller med Moment 6 som jag har hamnat efter lite med.. Sola gjorde jag ju igår och fick lite färg direkt! Så att gå miste om solen har jag ju inte gjort! - läste även på i rättreglerboken medans jag solade :)

mm.. Sommar!

 

 

 

Ciao!









RSS 2.0