Uppe med tuppen!

- Godmorgon på er!

Har inatt inte lyckats drömma nått äckligt, så jag har iallafall fått en god natts sömn :)
Håller just nu på och kokar mitt obligatoriska ägg till frukost.. tänkte trycka i mig lite drömyoughurt som jag smakade för första gången uppe i Ö-vik. Och den var ju väldigt suverän!

Tänkte strax ta min promenad till V-by och sedan träna en timme, jag har ju kommit igång med träningen nu PÅ RIKTIGT! Jag är så sjukt taggad inför beach 2012 och jag har redan satt upp mål för mig själv. Som jag skrev tidigare så är det att jag ska ha (läs SKAAA HAAAA) den perfekta kroppen när jag är i Spanien... Dessutom så gör jag ju detta för min egen skull, min hälsa! Även om jag inte är den som trycker i mig en massa onödigt skit har dessutom hängt på R. coca-cola förbud det blir mest bubbelvatten eller vanligt vatten nuförtiden. Har alldrig känt det där suget efter läskeblask. ;) Så jag tror att JAG kommer klara detta helt galant!

Sen när lilla vovven kommer så behöver jag ju röra på mig minst 3 gånger om dagen, vilket gynnar mig enormt mycket också! :)

Igår blev jag även klar med 2 skoluppgifter, så GRYMT härligt så nu ska jag bara lämna in och nu kan jag koncentrera mig på att plugga till Tentorna som kommer snart! Men det är mest läsning till dessa. Problemet är ju att jag knappt kommer ihåg något av det jag läser.





I eftermiddag åker jag och R. ner till Småland eller närmare bestämt Växjö, dels för att umgås men också för att jag måste få koppla av från allt superplugg.. Det blir ganska påfrestande efter ett tag att bara sitta hemma, råplugga från typ 7 på morgonen till 16 på eftermiddan.. I helgen hade jag knappt nån helg.. satt och pluggade konstant för att jag ville hinna bli klar med allting och det är jag!

Fick även en glad överrasking när jag gick in på studentplattformen nyss.. Läraren har ÄNTLIGEN godtagit våran karta om tryckeriprocessen!! :) Käääännnssss såååå skööööönt!





Later!

06.15

-Var tiden jag gick upp idag. Varför?

Jag drömde en riktigt äcklig "snabbdröm" klockan hade jag ställt på 06.00 och höll på att snooza och på 5 minuter hinner jag drömma att jag blir jagad av en demon i ett ödehus som jag och en tjej (som jag inte har någon aning om vem det var) blir jagade i. Huset ligger vid ett träsk med en massa vatten på baksidan och vasstrån.. Tjejen sprang och letade efter en lampa som hon hittade utomhus och drog igenom träskvattnet..

Väl inne i huset börjar saker och ting hända, jag ser skymten av demonen och efter en stund ser jag hur han kryper i taket (sådär vit i ansiktet med hemska ögon, ruffsigt, stripigt hår och snuskiga tänder) jag blundar i drömmen och hör hur han kryper och stannar rakt över mig, jag kan nästan känna honom framför ansiktet och han börjar skrika "WHAAAAAAT YOUUUUUUU WHAAAAAAAAAAAAANT?" med en hemsk röst (tänk er en robotröst) och jag vaknar upp och fick känslan att det var på riktigt som om att han var i taket över mig. Så jag verkligen vaknade till och insåg att det var en dröm. Men bestämde mig för att INTE somna om!

Jag brukar inte bli så påverkad av sådana här drömmar, men den här var verkligen riktigt äcklig. Speciellt när det blir så närgånget och att det känns som om någon andas på en på riktigt!


Håller iallafall på med sista skedet av mitt GANT-schema och skriver en sammanfattning och sen är jag typ redo för att lämna in!



Later!

Vårtecken!

- Åh igår var jag en riktig hurtig kvinna..

Jag gick till V-by och gymmade + att jag gick på MRB(Mage,Rumpa,Ben) och sedan skulle jag möta min syster för att fika.. med alla fikaställen var proppfulla så vi bestämde oss för att köpa med oss något istället. Men det blev en hel del walking igår.. Gick hem efter jag varit hos min syster också..
Så var riktigt stolt över mig själv!

På MRB kändes det inte direkt som om jag gav 100% eftersom att jag inte tränat på länge så var alla övning jobbiga att utföra.. Men det måste ändå ha tagit eftersom att jag har ganska ont i ben, rumpa och axlar :) Yäj!
Men om en timme ska jag dra till gymmet igen, eftersom att det är mycket plugg att göra just nu så tänkte jag att träning gör ju att man slappnar av mer! ;)

Sen så har jag redan sätt vårtecken! :D Snödroppar och krokusar som håller på att ploppa upp, det är ju alltid nått man förknippar med att våren snart är här och man slipper den där feta vinterjackan och halsduken! :)




Men nu är det frukosttajm!




Later!

Fikapaus.

-Hej på er!

Då sitter man här ensam igen efter att mina fika gäster har gått (mamma och pappa) och R. har stuckit till jobbet för att jobba kväll. Idag har vi iallafall köpt en massa hundgrejer: Matskålar, snuttefilt, koppel + halsband, pipleksak och en mysig hundsäng. En lagom sak för lilla Ziggelito, han kommer behöva en trygg plats där han kan gå och mysa in sig :) ÅH, vill bara att det ska bli 13 Mars nu! 18 dagar kvar och dagarna räknas sakta neråt!

Pappa ringde när jag och R. var och handlade hundgrejor och frågade om jag ville följa med på en prommis med honom, men jag sa att jag gärna bjuder på fika så rindge mamma också så hon dök upp här också efter ett tag.. Så det var väldigt trevligt :)

Igår gick jag fram och tillbaka till V-by och köpte mig ett nytt gymkort! Jag började vela, ska jag? behöver jag? men jag sa till mig själv att JA det behöver du!! BEACH 2012! Har ju satt upp målet att jag ska ha en någorlunda snygg kropp (som JAGär nöjd med) när vi tar packningen och åker till Spanien i Juli! Det är ju en investering för min egen hälsa! Dock gjorde jag misstaget att jag tog på mig min vinterjacka i åtta plusgrader så man var ju inte lagom svettig när man kom hem! ;)

Kör förresten med att jag ska göra minst 100 situps VARJE DAG nu! Och det börjar ge resultat!


Men nu måste jag fortsätta på mitt Gant Schema till en produktionsplanering av en Kampanj för Indiska!



Later!

Vårkänslor.

- Hej!

Har precis avslutat ett Skype samtal med Evelina om vår skoluppgift som vi fått "nedslag" på ett X-antal gånger. Sjukt störande när man har massa annat krams som måste göras i tid. Men nu hoppas vi att det ska bli rätt den här gången.. annars är det han det är fel på! (läraren alltså)


Idag har jag tänkt att jag ska göra mig själv en tjänst, fick lön idag och bidrag så tänkte gå och förnya mitt träningskort på simhallen. Tänkte passa på när man inte fått sin lilla skrutt som kommer behöva all min uppmärksamhet när han kommer hem till oss. Då blir det svårt att bara lämna honom speciellt när han fortfarande är en liten valpis! :)






19 Dagar kvar tills vi får hämta vår plutt!





Later!

Det är är lilla Zigge..

- Hej på er!

Idag tog jag en lång sovmorgon, inget stress utan åt frukost i lugn och ro och packade upp min väska och fixade lite i lägenheten. Väldigt behövligt efter 3 INTENSIVA dagar i skolan.. med stressande uppgifter och deadline.. var knappt att man hann med + att men fick en del nya uppgifter hela tiden :) Men det är ju såklart en utmaning för att se hur mycket man klarar och hur bra en grupp sammarbetar! Men väldigt kul!


Tänkte visa en bild på lilla älsklingen Zigge, som inte fått komma hem till oss än och man är ju inte lite otålig :P

 

Så sjukt underbart söt! (bilder från uppfödaren)

 

 

 

 

 

Nu önskar jag er en underbar dag eftersom att jag måste plugga eller iallafall försöka den resterande dagen!

 

 

 

Later!


Ö-vik!

Hej!

Nu har man dragit sig till de Norra breddgraderna för att ta ett par skoldagar :) Åker hem igen på Onsdag!
Igår var det riktigt Kaos när jag skulle flyga från Arlanda. Jag var ute i god tid och hann ta en chailatte på fiket innan flyget skulle gå.. när det var en kvart kvar till boarding gick jag till gaten och där stod det att planet var försenat till 19.30 istället för 17.50 - men jag hittade två klasskamrater så vi gick och åt och spenderade tiden med att diskutera skoluppgifter och annat! Tillslut fick fick åka och jag var inte hemma i Evelinas lägenhet förren klockan 22.00 på kvällen :) Men fram kom jag!


Idag har det varit en rolig dag i skolan, väldigt lärorik och skapande och imorgon fortsätter samma procedur med grupparbete!

Men nu tänkte jag snart bädda ner mig i sängen och bara ta det lugnt för man är ganska trött efter en lång skoldag med många intryck!




Later!

Jag är världens lyckligaste!

- Jag och R. kom hem från vårat äventyr för en stund sen. Och ända sen dess har jag svävat på lyckliga moln, jag kan knappt bärga mig till den 13 Mars då vi kommer få hämta hem våran nya familjemedlem Zigge! Vår alldeles egna lilla Fralla, så liten men så underbart söt och go. Vi velade mellan två små mirakel den ena som var störst av hela kullen och lilla Zigge som är en utav de minsta små liven.. det var ett riktigt svårt val men både jag blev förälskad när Zigge började nafsa och slicka på min hand. Jag gav honom till R. och fick samma uppskattning av honom så vi valde tillslut lilla (Baron) Zigge!



Och vi är så lyckliga, efter 1 års letande med oseriösa uppfödare som inte hör av sig, fick vi tillslut tag på en supertrevlig familj/par som fött upp sina valpar sin egen hemmiljö + att mamman fött helt naturligt utan kejsarsnitt och är världens bästa mamma till sina valpar. Denna Fransk Bulldog (Zigge) kommer få så mycket kärlek, omsorg och gos som den behöver. Samtidigt som att Zigge kommer ge oss enormt mycket kärlek, mys och gos tillbaka!

Just can't wait for the day he becomes one of our family.


Så ikväll blir det massa firande med tacos, fredagsgott och mys! Vi förtjänar det, och vi behöver verkligen detta!
Jag kommer självklart skriva mer om det lilla pyret och och visa bilder, men måste låta allt smälta in också, men det kommer komma en del snack om detta nu! :)



Världens lyckligaste tjej säger Later!

Förväntansfull!

- Har nu varit vaken i exakt 2 timmar, hade stora planer på att jag skulle börja på den nya uppgiften i Originalproduktion men som vanligt var det nått fel med läroplattformen så jag kunde inte komma åt uppgiften eller jag kunde inte komma in överhuvudtaget. SUCK! säger jag bara.

Så istället har morgonen ägnats åt lite småfix med bloggen bl.a. uppdateringen av BlogLovín där jag funnits med i ett par år, men med en blogg som jag tagit bort för länge sen :) så det behövdes uppdateras lite. Fixade även med kommentarsfältet så att det blev lite mer trevligare!

Snart ska jag göra mig i ordning för att åka iväg med R. och kolla på en sak :) men ni får fortfarande vänta tills vi varit där och så! Inget är ju 100% än förrän man skrivit på papper :) Men jag är riktigt förväntansfull, lite smått nervös och ivrig eftersom att det ska bli SÅ roligt detta!


Hoppas ni får en underbar fredagsmorgon!




Later!

Blog lovin.


Nu har jag uppdaterat min bloglovin :) Klick IT and Like IT! Följ min blogg med Bloglovin

Imorgon!!

- Imorgon, jag bara längtar tills imorgon.. Inte för att det är Fredag, men för att jag och R ska åka och göra någonting som kommer förändra vår "familje situation" lite. Och än sålänge är jag riktigt förväntansfull, för att det kommer bli riktigt roligt! :)

Vad det är, kommer jag absolut att berätta imorgon!
Så ni får gott vänta på en liten fredagssurprise, den som gissar rätt får möjligtvis en länk ;)


Någonting som slog mig idag är att DISKA förhand är någonting man underskattar när man har en diskmaskin. Igår helt plötsligt bestämde sig våran ganska nya (2 år drygt) diskmaskin att sluta fungera. Den går att sätta på, men den vill inte ta in något vatten så den står där helt tyst och brummar ingenting - sådär som diskmaskiner ska göra. SÅ det var ju bara att ta ut alla tallrikar, glas, bestick och börja diska förhand. KUL? Njaaääe inte direkt eftersom att diskmaskinen var proppfull med grejor. Men det var väl bara att göra´t som man säger :)

Idag tog jag också en timmes promenad drygt, hälsade på farfar i minneslunden en stund och tänkte på alla mina nära och kära som gått bort de senaste åren. Och älskade Nalle! Igår när jag storstädade, så skulle jag damma av tavelhyllan där jag har ett foto på Nalle och Farfar.. helt plötsligt började tårarna komma och stod där och kände saknaden.. Så det kan vara ibland men alla ska vi dö någongång och finns det ett liv efter döden så är jag bombsäker på att vi kommer träffas en dag igen. Men nu ska vi inte ta upp sådana sorgsna saker!


Bry er inte om min fina dubbelhaka (blir alldrig bra på bild om jag inte tagit dem på mig själv) :)

 

 

 

 

Later! + glöm inte kommentera :)


Tenta avklarad.

-Hej!

Just nu är jag mycket lugnare i kroppen och kan andas ut för en stund!
Tentan gick bra, men inte utmärkt.. dels för att jag smått ogillar dessa upplägg på tentorna då de går på tid, frågorna är konstigt formulerade och man stressar igenom alla 98 frågor + att oftast är det så att det kommer frågor på sådant som man inte lagt märke till i boken, eller har lagt märke till fast att det inte fastnat i huvudet. Eller som på detta prov, då man har stressgjort alla LEKTIONER i InDesign boken för att man man skulle hinna klart med alla kapitel och så kommer det ca: 5 frågor på bara ett ämne - Preflight. Jag känner mig smått lurad!

Men man får vara nöjd att man blev godkänd och inte behöver göra någon omtenta, för då hade jag blivit totalt sänkt med tanke på hur mycket det är kvar att göra i kurserna.



Sitter just nu och lyssnar på lite skön - tro det eller ej! Men pianomusik från Claude Debussy för att samla mig, då det är väldigt påfrestande att göra tentor.. det krävs väldigt mycket mental förberedning inför något sådant här ;)


Men nu tänkte jag ta en promenad för att rensa tankarna och börja om på nytt och gå vidare till de nästa uppgifterna, iallafall börja på dessa så man slipper stressen sedan!



(kommer inte ihåg vem som gjort dessa) - Malmö

 

 

 

Later!



Nystädat hem!

-hej!

Jag och R kom hem från Coop för en stund sen. Vi trotsade snödrivorna och gick dit för att vi verkligen behövde en promenad :) halva dagen har gått åt till att storstäda hela lägenheten vilket verkligen behövdes kan jag säga er! Och nu är det så rent och det doftar nystädat också.. Underbart!!

På Coop fick man idag en miljövänlig påse om man köpte 3 Loka på köpet vilket jag självklart nappade på + att det var extrapris på lokan, taget helt enkelt!

Men nu är det tillbaka till skolböckerna som gäller!!



Later!


Thissofie Magazine

-Jag fick liten stund över efter jag blev klar med InDesign- boken (ÄNTLIGEN!) har inte bara tagit typ år och dar! ;)
Så jag kände att jag behövde skapa något eget, jag som ändå har fastnat för InDesign och älskar dess funktioner. Så därför kommer jag (försöka) ge ut ett Magazine eller ja, det såkallade "omslaget" till mitt personliga Magazine varje onsdag, och det tänker jag göra just för att det är kul och för att det är roligt att skapa, samt att jag hittat på något eget. Så nu finns det alltså en ny kategori sam en ny idé! Varsågoda!



Later!

Snötäckt landskap!

- Godmorgon.

Ägget står på spisen och kokar för fullt, en riktig standard vid den här tiden ;)


Idag är det redan onsdag vilket betyder att dagen bör ägnas åt repitering av allting som har med tentan att göra. Tråkigt men sant, för imorgon gäller det. Jag ska banne mig få bra betyg eftersom att det känns som om jag verkligen lagt ner tid på att plugga allting - inte bara det viktigaste som man tror kommer på tentan utan verkligen ALLT då vill man ju ha lite lön för mödan, valuta för pengarna helt enkelt.



Visst är det HELT underbart att vakna upp till ett återigen snötäckt landskap? Jag Älskar Det! Allting blir så mycket finare och det är 100 gånger bättre än slask och blask, så nää jag tycker att det gärna kan hålla i sig ett tag till och pryda alla träd, tak, buskar och bilar! :) Sen blir man ju inte direkt ledsen när det är ljusare ute heller :)


Tagen denna morgon från köksfönstret :)

 

 

 

 

Later!


Slita sig.

- Hej!

Idag är en sån dag jag bara skulle vilja slita mig i håret för att jag är så stressad. Eller är jag det?
Igår hade jag en sådant flow allting gick super jag hann med det mesta. Idag är allting grötigt, tråkigt och bara irriterande. Känns som om att jag har väldigt mycket symptom på stress men jag vet inte riktigt säkert heller. Går runt med en klump i halsen som om att de sitter något i vägen typ (när man fått i sig för mycket vitlökskänsla) min nacke har gjort ont i över en vecka, mina axlar gör ont eftersom att man sitter vid datorn så mycket och ska rita, trixa, skriva i InDesign. På nätterna sover jag bra men ändå väldigt oroligt. Och det största problemet är att min röv har fått träsmak av datorstolen.. Ytterst irriterande! Försöker ta promenader, och då känns det bra i en timme eftersom att man rör på sig, men sen när man kommer tillbaka är det åter till samma position. Kanske verkligen är dags att åka upp till skolan i ett par dagar så man får någonting gjort, inte bara teoretiskt hela tiden.

En sak är säker, när denna kurs(erna) är över så kommer jag vara lycklig!

Men en sak jag ska göra om en stund för att stressa ner, är att lägga mig på min spikmatta.. det hjälper oftast vid stressande situationer.

Eftersom att det är alla hjärtans dag idag så blir det inte så mycket mer än mys ikväll. R slutar tidigt och vi bestämde att ta avvocadosallad till middag nyttigt och bra helt enkelt :) (om man bortser från dressingen)



Men nu åter TILL näst sista kapitlet i InDesign och sen tänker jag ha en pluggfrikväll och bara umgås med min älskling!



Älsklings vovve, vi håller nu på att kolla runt på olika kennlar för att se vart man kan få tag på en sånhär söting!

 

Vet att jag laddade upp denna igår, men jag redigerade denna lite :)

 

Kosta Boda Art Hotel(Småland) där jag och R. spenderade vårat nyår tillsammans med svärföräldrarna.

 

 

 

 

Later!


Egen producerade örngott.

- Idag har jag verkligen haft riktigt flyt med allting. Har betat av en massa tentaplugg och det går framåt, antagligen är det som många säger att man arbetar som bäst under press :)
Nu är det läsning som står högst på listan så att jag kan bocka av detta och bara koncentrera mig på InDesign har bara 3 kapitel kvar där!



Nu tänkte jag laga lite mat, idag blir det bönbiffar med ris, stark sås och massa sallad. ÅH det är så gott!



Detta är ett par örngott som jag har gjort i skolan på en julworkshop som vi hade, fint va?

 

 

 

Later!

Promenad.

-Hej!

Kom hem från en promenad alldeles nyss på 1 timme. Väldigt skönt, lyckades även få ett par solglimtar innan den gick i moln :) Jag blev även av med Kapitel 4 i InDesign boken, grattis till mig så nu återstår 4 kapitel till att göra så det är väl bara att kämpa, ligga i och försöka hålla humöret uppe!



Så nu kör vi!



Later!

Tentavecka.

- Hejsan hejsan!

Då var det måndag igen, tiden går ja jag tjatar om det men tiden går så himla fort att jag inte hinner med allt jag skulle vilja hinna med. Jag ställde klockan på 06.00 imorse men jag kände att nää, jag ska banne mig få "sova ut" för en gångs skull eftersom att helgen har varit allt annat än en helg. Fredagskvällen gick till att plugga, lördagskvällen var iof. lugn eftersom att jag tog mig tiden att ta en paus och åkte och bowlade (där jag kom tvåa hoho ^^,) och bara umgicks med folk! Söndag överraskades jag yttligare av ett mejl från läraren som tydligen inte var nöjd (igen) med vårat arbete. Dessutom så är vår lärare så svår tycker jag, han skriver först att allting ser jättebra ut, men sen kommer han med en massa pikar på att saker och ting inte alls ser bra ut och gör si och gör så. Men nu har vi gjort efter hans "önskemål" så hoppas han blir nöjd! Jag läste även 32 sidor ur typografisk handbok under söndagskvällen *STOLT* så idag kommer jag hinna läsa ut boken vilket är skönt :) så på två dagar kommer jag läsa ut en bok som jag kunnat göra för länge sen :P

Det jag är mer orolig för är InDesign, där har jag inte tagit mig den tiden jag skulle behövt egentligen. Men jag är nog sådan att jag tappar lätt intresset när saker och ting går för sakta (nu pratar jag om "lektionerna" i boken) de kringgår allting istället för att visa hur man gör snabbast, allting blir så grötit då och man blir bara irriterad och trött. Men jag ska ta mig i kragen och bara göra uppgifterna, för på torsdag är det TENTA!

Nu blev det ett inlägg med bara plugg ser jag, men det är väl så när helgen består utav det! :)




Nu till InDesign och ge gärnet, Later!

Lördag.

Hej hallå!

Trevligt att det är lördag idag, har inte gjort så mycket mest tagit det lugnt och FÄRGAT HÅRET! :)
Tyvärr så blev det inte så rött som jag ville, men det blev snyggt ändå :)


Idag ska jag iväg och träffa lite folk, bowla och käka lite.. så det ska väl bli skoj iallafall hoppas jag, tänkte att man har ju rätt att unna sig detta eftersom att igår på kvällen så blev jag/vi tvungna att plugga igen även om jag hade sagt att jag inte skulle plugga på resten av kvällen. Typiskt lärare att förstöra en fredagskväll bara för att de inte är nöjda med saker och ting..


Men nu är det dags att fixa sig i ordning innan jag måste åka!



Ha en så bra lördag, Later!

Skype ÄR grymt!

- God förmiddag!

Har precis avslutat ett samtal med Evelina genom skype, och jag måste ge lite credit för hur BRA skype är när man inte bor på samma ort! Eftersom att vi har ett arbete tillsammans som kräver lite "ritningar" i InDesign t.ex. så kan man få den bra möjligheten att dela skärmar och vi kan hjälpas åt :) Det är ju Toppen! Eller hur?




"Im coming out and now my vision is so clear
If i could change my state of mind then I would disappear
The love i get from you is something I cant chance
Then I could let you slip away without a secong glance

Why cant I realise, Im fighting for my life

Woah-oah-oah-oah
Woah-oah-oah-oah X2

This is like a flashback

This is like a dream
This is like all the things you can fit inside a memory X2

This is like a flashback

Flashback
This is like a flashback
Flashback (why, why, why, why, why)

Why cant I realise, Im fighting for my life

Woah-oah-oah-oah
Woah-oah-oah-oah X2

This is like a flashback

This is like a dream
This is like all the things you can fit inside a memory X2"


Calvin Harris - Flashback.






Den här låten gjorde att jag fick en idé till denna bild.. Enligt mig så handlar låten (som är så grymt jävla bra) om att se framåt i framtiden. "This is like a Flashback" den meningen tilltalar mig på så sätt att man ska kämpa för sin framtid, sitt liv och låta det som varit dåligt endast stanna i minnet och inte låta sig bli nedtryckt av det.

Hur ser ni på texten?



Nu ska jag fixa i ordning mig för att slänga i mig lite lunch och sedan gå ner och tvätta 100kilo kläder.. jag har 3 fulla IKEA kassar (de där blåa) med smutstvätt.. så kommer bli väldigt kämpigt när man ska tvätta själv också.





Later!

Bubbels.

Bubbels.


Paintings.

Godmorgon, idag blev det en väldigt tidigt morgon eftersom att min älskade pojkvän (idag igen) snarkar rakt i mitt öra, visst det är inte högt, men det är sånt där irriterande - hejjagärtäpptinäsansnarkning! Ytterst irriterande, så gick upp istället för att dra mig ett tag.. :)

Tänkte berätta att jag nu startat ett NY katergori där jag kommer visa en del utav mina tavlor som jag målat. Tänkte att det kanske kunde vara roligt för er att se :) så varsegoda, här kommer den första!



Tavla målad 2010-2011


This is like a Flashback.

- Hello, sitter just nu och lyssnar på Calvin Harris på Spotify som för övrigt är sjukt grym!

Äntligen har jag blivit klar med min första uppgift IT&Organisationer och det känns verkligen SÅ skönt!! Dock är jag lite oroad att det inte ska räcka till, att texten är så pass dålig att ingen förstår den, det blir lätt att man blir "ordblind" men man måste ju tänka på att andra ska läsa uppgiften.

Fick också hem min tentamen och kan säga att ÄVEN om jag blev godkänd så blev jag ganska besviken på mig själv nu när jag såg tentan framför mig så insåg jag att missat en hel del i provet som jag kunnat skriva för att få ett högre betyg. Men det är väl lätt att vara efterklok I guess!




Listen and Love it!

Onsdag.

Godmorgon på er!

Idag hade jag ställt klockan på 05.30 bara för att jag skulle gå upp och hinna med mycket. Men tröttheten tog över och jag gick inte upp förren 08.00 istället.. Så kan det ju vara! :)

Idag är det en sådan typisk gråblaskig dag, en sån dag man verkligen drar sig för att gå ut! Inte för att jag behöver gå ut, men kan ju vara skönt och avkopplande med en promenad. Men vi får se!


Jag vet inte hur många som har TV-kanalen TLC här! Men inatt drömde jag att jag fick hänga runt med tårtgurun a.k.a Cake Boss Buddy Valastro och hans familj det var väldigt roligt tills en utav hans dotter försvann mitt i natten och alla letade tills hans syster kom hem från en gala med hans dotter i handen (hon hade alltså följt med till galan) Sjuka drömmar man drömmer ibland! :)

www.google.se/TLC.com


Men nu är det plugg som gäller en stund framöver!




S.

Should I?

- Kom hem från tandläkaren för en stund sen.. har försökt plugga, men lusten är som bortblåst idag. Orkar inte med andra ord.. Så får ta tag i det jag kan, och lägga krut på resten imorgon.

Hos tandläkaren gick det bra, jag som har tandläkarskräck i vanliga fall höll på att somna i tandläkarstolen medans han skrapade mina tänder med nån manick.. det var skönt men samtidigt inte.. tänderna ilade, tandköttet kliade "eftersom att det var infekterat" - tydligen?! Dock fick jag en större chock när han frågade om jag ville ha bedövning, hade ju inte direkt förväntat mig att det skulle göra ont! Men det gjorde det ju inte heller somsagt.. det gjorde ont fast på ett skönt sätt ;)

Förresten en fråga som jag alltid ställer mig när jag är hos tandläkaren:

Varför ska de alltid ställa frågor när man gapar tills käkarna gör ont och de håller på att gräva i munnen? Det är ju fullkomligt omöjligt, kan de inte vänta tills man inte behöver gapa längre?

Efter tandläkarbesöket fick jag ordinationen att gå och köpa speciella tandpetare och tandtråd speciellt för de som har tandställning, passade även på att bli medlem i Apotekets KLUBB eftersom att man ändå köper en hel del grejer där! :) Sen köpte jag även värmeskydd för håret + hårfärg..

Och det är inte vilken hårfärg som helst, utan RÖTT! Men jag har inte riktigt bestämt mig ifall jag ska köra på hela håret eller om jag bara ska testa på underhåret.. Så Should I DO it? Känns lite som om varför inte? Kan ju bli skitsnyggt, annars är det ju bara att färga till en annan hårfärg! Man måste våga lite i livet, inte vara så feg för vad andra ska tycka! Det är ju ändå en själv som ska trivas med det! Right? Återstår att se! :)

Just det måste ju berätta om gårdagen..
Jag och Evelina var ju på företaget Digaloo och fick träffa "PL" Kristofer och det var verkligen helt fantastiskt! Han var så trevlig och visade runt oss på kontoret och fick se deras digitaltryck maskiner, showroom + att han verkligen tog sig tid att förklara, rita upp och svara på frågor även om han säkert hade sjukt mycket att göra egentligen! man kände sig väldigt trevligt bemött och vi kunde gå därifrån med ett förhoppningsvis "juljobb", många erfarenheter rikare och med ett leende på läpparna! :) Underbart! Det bästa är ju när jag drömde att jag precis fått jobb där och skulle ta emot mitt första kundmöte i natt!


Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA DG 70-300 mm 1:4-5.6  Motiv: Flugsvamp

 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA DG 70-300 mm 1:4-5.6  Motiv: Svamp

 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA DG 70-300 mm 1:4-5.6  Motiv: "Jaktkoja" på landet

 

Kamera: Sony Cybershot Objektiv: 10.2 Mpxl Motiv: Trattkantareller

 

 

 

S.


Tandläkaren.

Hello!

Idag är det tandläkardags igen :) Fast idag ska de gräva i min mun ta bort lite tandsten och göra munnen ren och fin ;) Usch! Det kommer se ut som om de har kört en motorsåg i munnen sen eftersom att det förmodligen kommer blöda en hel del! aja, får väl se hur mycket det här besöket går på då.. ett X antal hundralappar..

Som tur är fick jag mina CSN pengar idag, så nu ska jag betala allt som ska betalas också så man blir "skuldfri" :)



Men nu måste jag borsta tänderna och bege mig!





Later!

Måndag.

- Godmorgon på er! Då var det helt plötsligt MÅNDAG igen och idag är det inte vilken dag som helst.
Jag ska bland annat träffa Evelina och vi ska på ett "studiebesök" hos Digaloo, vilket är ett tryckeri som ligger i Stockholm.

Jag är väldigt förväntansfull, men också ganska nervös ;) känns typ som om man ska på en arbetsintervju, fast det är vi som ska intervjua dem :) Men det ska bli roligt och intressant också och se hur de jobbar. Efter det ska vi hem till mig och börja spåna på en huvudprocesskarta medans minnet är färskt. Man vet ju att man blir ganska glömsk när man har 1000 uppgifter att tänka på samtidigt..


I helgen var vi ute och firade lillebror, tänk 20 år redan! Vi drog iallafall till LOBBY, eller var det grodan sergel eller var det björn borg eller scala? Stället var lixom en omgjord butikslokal/genomgång/galleria till en nattklubb. Det var inte riktigt bra uttänkt.. dansgolvet låg mitt i "gången" där alla skulle gå förbi PLUS.. detta kan nog vara det värsta DE TOG 60 KRONOR för en 33cl Heineken.. Snacka om överpris!! Sen var det för mycket korvfest (killar) så de blev ju som tokiga när alla skulle ha samma tjejer och ville börja mucka gräl.. Så vi bestämde att det fick vara nog vid ungefär 02.30 (stället har öppet till 05.00) men lillebror var nöjd, så då var vi också nöjda.. + att det var -20 grader ute.. härligt! not!


Imorse var det ruggigt svårt att gå upp, svinkallt i hela lägenheten.. Det är verkligen så dåligt, vi har bott i denna lägenhet i 2 år nu och vi har alldrig haft en behaglig temperatur på vintern.. i detta rum som jag sitter i nu och skriver där kan det vara 15 grader.. förra året så låg det nere på 13 grader.. och detta har man ju påpekat flera gånger till ordförande men de vill väl slippa extra kostnader i föreningen. Men jag blir så trött på att man betalar dyr hyra där värme ska ingå.. så får man knappt någon värme alls.. elementen är varma till hälften och resten är kallt.. 2 element funkar knappt. Själv sitter de väl med grymt sköna och varma lägenheter.. Väggarna är knappast täta heller.. man kan känna kylan i sovrummet från väggen det typ "blåser" från väggarna. Nej usch jag blir så arg när jag tänker på det.. Jag får drömma om det huset jag och robin kollade på som hade en öppen spis.. ;)



Men nu tänkte jag fixa mitt hår, och läsa lite i processbaserad verksamhet och typografisk handbok!

 





Later!

Födelsedagsfirande.

- Snart ska jag bege mig ut i den hemska "rysskylan" fick en chock när termometern låg på - 18 grader. Vad hände?
Jag ska ut på jakt efter en 20 års present till min lillebror, eller ja han är inte så liten längre.

Som farmor sa "ja, tänk att det bara är ett år sen han fyllde år" Ja tiden går verklugen fort, hur sakta man än tycker åren går så vips är det nått år igen.. Jag kommer ihåg när man var runt 15 och man bara längtade tills man blev 18 och kunde bli "självständig" och när den dagen kom, så ville man inte fylla 18 längre för då var man helt plötsligt vuxen och gammal! ;)



Ikväll blir det utgång iallafall för brorsan och vi kommer troligtvis befinna oss på nattklubben LOBBY! (detta är det inte jag som valt) har dock aldrig varit där.. men jag har hört att det ska vara bra + att de har öppet till 05.00 så vi får väl se hur länge gamlingarna (jag!) orkar med ungdomarna :) Men kul ska det bli iallafall..

Men nu ska jag klä på mig och bege mig..



Later!

Gamla Dockskåpsleksaker.

- Då var man ÄNTLIGEN färdig med det enligt mig längsta övningskapitlet i InDesign, Yäj! Även om det stod att hela lektionen skulle ta ca 90 minuter, så tror jag INTE att de syftar på en nybörjare säkert ett proffs som suttit och tagit tid på sig själv och klarat det på 90 minuter för mig tog det ett X-antal timmar. Okej, jag fattar InDesign, och jag kan de flesta applikationer och sådär MEN dessa böcker har ju en tendens att gå omvägar istället för att ta den enkla vägen.. det blir längre processer och det tar längre tid. Men jag antar att det är en del av övningen men ibland kan man ju ställa sig frågan VARFÖR de ska komplicera allting när man kan gå rakt på sak.


Jag tog friheten, eftersom att jag blev klar lite snabbare än tänkt så gjorde jag ett collage av mina gamla dockskåpssaker som jag fick med mig hem efter att vi hade rensat vinden hemma hos mor och far!

Kamera: Tro det eller ej men Iphone (instagram) Motiv: Gamla dockskåpssaker med tillbehör.

 

Varför jag hat döpt detta collage till "Days of uor lives" är för att det påminner mig om 2 äldre i sina bästa dagar. Jag har även planer på att göra det med hela dockskåpet nån dag, eftersom att jag har möjligheten att kunna ha el i mitt dockskåp. Men då ska jag ta bilderna med min systemkamera för lite bättre bilder :)

 

Men vad tycker ni? Kul va?

 

 

 

Later!


Fredag, Fredag, Fredag.

- Det är sjukt vad tiden går fort. Kom hem från en promenad för en stund sen och kan säga att i halva promenaden fick jag all snö i ansiktet, jag såg knappt vart jag gick men jag lyckades ta mig igenom det och jag är otroligt stolt över mig själv :)

Skönt att man får komma bort från datastolen ibland också, DET behövs kan jag säga er!


 

 

 

Men nu är det sista rycket på kapitlet i InDesign som ska göras, så jag blir klar med det!

 

 

 

Later!


Måste tipsa!

Idag tänkte jag tipsa om en nyfunnen blogg som fanns med på blogg.se aktiva lista och jag fastnade för den direkt!


Där kan du hitta en massa bra tips till ett sundare liv, och jag kommer definitivt besöka den bloggen många gånger för tips och råd för en bättre hälsa! Då det egentligen inte behövs så mycket för att resa sig från soffan och ta en promenad..






Dags att gå tillbaka till InDesign och göra klart kapitlet i boken, och sedan ta en promenad för att släppa alla tankar!




Later!


Torsdag.

- Är torsdag en sånhär dag som man ska vara törstig på? jag menar Thursday. Det låter som att man är "turstig" intressant, intressant!

Idag tog jag mig en sovmorgon, en skön sådan tack vare mina grannar! Mina grannar som bor under mig/oss har en väldigt bra (ironisk) tendens att bråka på nätterna, men inatt var det något extremt! De slutade inte efter 1 timme, 2 timmar ja, de bråkade ända in på morgonkvisten.. jag kan egentligen inte säga hur länge men jag lyckades somna om ett antal gånger för att sedan vakna upp av en smäll eller av att han skrek "calm down, calm down" Vad de än bråkade om så hoppas jag att de har löst det nu.. :)


Idag har jag gjort ett halft kapitel i InDesign boken.. det går sakta men säkert frammåt. Dock blev det nått problem så jag måste gå tillbaka ett par steg i boken för att kolla vad som blev fel.. men det är så svårt också när boken är på svenska och man har en engelsk version av InDesign. Men man får göra sitt bästa och försöka leta efter den snarlika översättningen.. Allt går ju som man brukar säga!

Har även läst ett par kapitel i böckerna.. så jag är på gång! :)

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA DG 70-300 mm 1:4-5.6  Motiv: Snö

 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SONY 3.5-5.6/18-55 mm (Standard) Motiv: Julgran

 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA EX 105 mm 1:2.8 DG MACRO Motiv: Jag

 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA EX 105 mm 1:2.8 DG MACRO Motiv: Hjärta

Men nu är det tillbaka till det viktiga.. ska även trycka i mig en semla som min älskling tog med sig hem till mig igår, och jag vet att det är lite fusk att börja med det nu.. men ibland kan man inte motså saker!



Yours / S

InDesign

 

Tänk va mycket kul man kan göra i InDesign!

 

 

Remember, without creation we are nothing!


Kalla händer.

- Oftast när jag sitter vid datron så får jag väldigt kalla händer, det blir nästan en äcklig känsla. Man försöker värma upp dem så gott det går men 5 minuter senare är de superkalla igen. Tror jag ska börja sitta med vantar vid datorn bara för att händerna blir så kalla :)

Istället, eller nej så ska jag inte skriva men typ.. jag har pluggat idag men jag kände att jag behövde göra någonting roligt, lägga böckerna åt sidan och ta en paus. Jag tog en promenad, men jag glömde mössan så det blev lite kallt om öronen. Men jag kan leva med det, när jag kom hem så hade jag tappat allt sug för att sitta och läsa, så istället har jag knepat (idag igen) på en design till bloggen som JAG tycker är jäkligt clean!


Jag kom också på varför bilderna jag skulle ha i menyn blev helt missfärgade så grattis till mig! :) Dock är jag inte färdig än, som vanligt efter ett tag så strular det till sig med nått.. så nu kan jag inte riktigt se om en sak i menyn stämmer.. så jag får väl glatt vänta tills imorgon och se om det har uppdaterat sig då :)

MEN istället tänker jag vara grymt snäll och ge er en hel del bilder som påminner om det varma sköna sommaren, kanske lite svårt att föreställa sig det nu eftersom att det snöar ute!


 

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA EX 105 mm 1:2.8 DG MACRO Motiv: Lillja

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA DG 70-300 mm 1:4-5.6 Motiv: Sommarblommor

Kamera: Sony QX230 Objektiv: SIGMA EX 105 mm 1:2.8 DG MACRO Motiv: Lillja

Kamera: Sony Cybershot Objektiv: 10.2 pixlar Motiv: Katamaransegling i Alcúdia





Remember, without creation we are nothing!

Graphic Design

 

Här är en "affisch" som jag gjorde i InDesign bara för skojs skull! :) Vad tycks?


Godmorgon!

- Drack precis upp mit ingefärs thé som ska vara väldigt bra till mycket! som t.ex. ämnesomsättningen, förkyldning, illamående m.m. Det får en att vakna till också.

Gick upp vid 06.30 imorse och gjorde frukost, det kanske inte låter speciellt tidigt för er men för en tant som jag så är det väldigt jobbigt ;) eller nej kanske inte så jobbigt egentligen, är ju en morgon människa (I de flesta fall) och går hellre upp tidigt och jag saker och ting i lugn och ro :)

Är ni en morgonperson eller en kvällsperson?

Man får också så mycket gjort om man går upp tidigt, för även om man inte "jobbar" så är ju skolan ett helttidsjobb det också!

 

Godmorgon!









RSS 2.0